Kviečiame dalyvauti konkursinėje verbų rišimo parodoje

Выравнивание текста в HTML, текст по центру

Informuojame, kad vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos
Vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. nutarimu Nr. 207
,,Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“,
VILNIAUS KRAŠTO MOKINIŲ, JAUNIMO IR
SUAUGUSIŲJŲ VERBŲ RIŠĖJŲ KONKURSINĖ PARODA
„GRAŽIAUSIA TRADICINĖ VERBA“
perkeliama vėlesniam laikui ir darbai konkursui laikinai nebus
priimami. Pasikeitus situacijai, informacija bus skelbiama
svetainėse: www.vrsa.lt, www.vilniaustautodaile.lt, www.vkem.lt


2020 M. KONKURISNES PARODOS GRAZIAUSIA TRADICINE VERBA NUOSTATAI

Dalyvio anketa

Vilniaus krašto etnografinis muziejus skelbia apie galimybę 9–19 metų amžiaus mokiniams, jaunimui ir suaugusiems dalyvauti 2020 m. Vilniaus krašto mokinių, jaunimo ir suaugusiųjų verbų rišėjų konkursinėje parodoje „Gražiausia tradicinė verba“.

Organizuojamos konkursinės parodos „Gražiausia tradicinė verba“ pagrindinis tikslas – ne tik populiarinti, palaikyti gyvybingą ir gaivinti nykstančią verbų rišimo tradiciją, bet ir skatinti visuomenės, ypač jaunosios kartos, domėjimąsi Vilniaus krašte populiariu amatu, ugdyti liaudies dailės tradicijų pažinimą. Tikimasi, kad šio konkurso dėka atsiskleis talentingiausi mokiniai, jaunuoliai ir suaugusieji.

Asmenys, norintys dalyvauti konkursinėje parodoje, komisijai turėtų pristatyti tradicines (volelines, plokščiąsias, vainikines) ir šiuolaikiškas (išlaikančias esminį verbos turinį ir formą) verbas. Parodos dalyviai bus suskirstyti į dvi amžiaus grupes: mokiniai ir jaunimas bei suaugusieji. Mokiniai ir jaunimas turi pateikti ne mažiau 3, suaugusieji – 5 skirtingo dydžio ir formų verbas, sukurtas per paskutinius dvejus metus. Kiekvienas pristatomas kūrinys turi būti geros būklės, paruoštas eksponuoti.

Konkursinė paroda organizuojama Tradicinių amatų centre Houvaltų dvare (Algirdo g. 4, Maišiagala, Vilniaus r.). Dalyvių registracija ir kūrinių pristatymas vyks nuo 2020 m. kovo 24 d. iki kovo 31 d. Konkursinių verbų paroda truks nuo balandžio 3 d. iki balandžio 29 d., kūrinių vertinimas vyks balandžio 23 d. Parodos rezultatų paskelbimas ir laureatų apdovanojimas – balandžio 25 d. 11.00 val.

Parodos organizatorius: Vilniaus krašto etnografinis muziejus.

Koordinatoriai: Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir turizmo skyrius; Vilniaus krašto tautodailininkų – meno kūrėjų bendrija.

Daugiau informacijos: Tradicinių amatų centro Houvaltų dvare Maišiagaloje vedėja Jolanta Lapinskaja, tel, Nr. 86 729 0225.